We hebben momenteel vijf druivenrassen in onze wijngaard staan. Bij elkaar zo’n 550 stokken.
Om te bepalen welke druivenrassen we wilden plaatsen hebben we in 2016, een groot aantal Nederlandse wijngaarden bezocht. We hebben her en der gevraagd wat voor hen de keuze bepaalde en wat de ervaringen zijn. Uiteindelijk heeft dat geleid tot de druivenrassen die nu in onze wijngaard staan.

De Solaris en Souvignier Gris  hebben we in 2021 geplant.

Cabernet Cortis
(onderstok SO4)

Stevige bladeren, groeit redelijk compact. Een druivenras dat goed tegen vorst bestand is (onze ervaring is helaas anders) en kan met relatief weinig zon.
Cabernet Cortis heeft een hoge tolerantie tegen Peronospora en Oidium (valse en echte meeldauw). Ook daarin zijn we vooralsnog niet heel positief. De Cortis blijkt in onze wijngaard het meest bevattelijk voor meeldauw te zijn.

De wijn is krachtig, prachtig robijnrood. Ruikt naar viooltjes, floraal, en hebben krachtige tannines. Smaak met veel tonen van cassis en kersen.

Cabernet Cantor
(onderstok SO4)

Lichte wat slappe bladeren, groeit  uitbundig en heeft veel snoeiwerk nodig. Zeker als je gebruik maakt van zachte snoeimethode. Is schimmelresistent en maakt dat in onze wijngaard ook grotendeels waar.

De wijn is krachtig, prachtig helder en donkerrood. Ruikt wat floraal, maar veel minder dan de cortis.  Krachtige tannines, die mooi opgenomen worden in de wijn. Smaak is doorgaans mooi in balans met de geur en doet je vooral denken aan merlot.

Monarch
(onderstok 125AA)

Groeit in grote krachtige, donkere bladeren met zeer stevige snel verhoutende takken. Groeit  enorm hard, maar niet verwilderend en heeft veel snoeiwerk nodig. Zeker als je gebruik maakt van zachte snoeimethode. Is een schimmelresistent ras, maar is bij ons meestal de eerste waarop schimmels te vinden zijn.

De wijn is makkelijk, prachtig helder en mooi rood.

Souvignier Gris
(onderstok SO4)

Solaris
(onderstok SO4)

Contact

Je kunt ons een bericht sturen door hier uw gegevens in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt