Wintersnoei 2022

Het is net nieuwjaar geweest en het weer is fris, maar open. Een prachtige dag om de wintersnoei aan te pakken. Alle druivenstokken, worden weer teruggesnoeid en de wilgen ontdaan van de stammen die al drie jaar hebben mogen groeien. Samen met een aantal vrolijke vrienden pakken we dit klusje aan.

Voor de druiven hanteren we de zachte snoei, waarbij de takken terugsnoeien naar de liggende tak (cordon). Daarbij laten we wel twee ogen zitten, zodat de sapstroom in de cordon volledig intact blijft. Als iedereen dat eenmaal doorheeft, zijn we snel klaar met snoeien.

Na de druiven wat koffie en worstenbroodjes en verder met de wilgen. We hebben 13 wilgen staan. Dat vraagt om vakkundig snoeien en kleinmaken van het hout.

Van de flinke stammen hebben we dit jaar een vlechtschutting gemaakt.

Contact

Je kunt ons een bericht sturen door hier uw gegevens in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt