Salamanders

Begin maart maken we het aspergebed op orde. Dat dekken we dan vooraf even af. En vlak voordat we de schep in het zand zetten om het aspergebed op te hogen, kwamen we deze jongen (of meisje) tegen. Een mooie salamander.

Nu is de vraag met welke salamandersoort we hier te maken hebben. Het aantal in Nederland voorkomende salamandersoorten is beperkt tot vijf of zes. Deze vinden we het meest lijken op de vinpootsalamander, maar zeker zijn we daar niet van. We hebben eerder salamanders aangetroffen in de putten op ons erf. Die waren echter zwart.

We liggen in het gebied waar deze salamander voorkomt. Zie ook: https://www.ravon.nl/Soorten/Soortinformatie/vinpootsalamander 

Mocht je meer weten over deze salamander, laat het ons gerust weten.

Contact

Je kunt ons een bericht sturen door hier uw gegevens in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt