Meer vogels…

Behalve het jaarlijks broedende uilenpaar zien we ontzettend veel vogels in en rond de tuin en de wijngaard. En iedere keer worden we toch weer verrast door een mooi exemplaar. De hieronder staande vogels hebben we in de afgelopen weken gespot. Een fazant (meestal zien we een paar, maar het vrouwtje was nu blijkbaar niet in de buurt), een valk en een ooievaar.

We maken wel eens een lijst van vogels die we geregeld zien. We komen dan makkelijk aan een stuk of veertig verschillende vogels, die we geregeld zien. Zoals de zwarte roodstaart, de groenling (komt op de elzen af), ’t puttertje, buizerd (hoog in de lucht met een kenmerkende roep), eksters, groene specht, bonte specht (klein en middel), boomkruipers enzovoorts.

Over elke vogel in de tuin is wel iets te vertellen. Zo komt de familie ekster het gras op, direct nadat de eenden en kippen hun morgenronde gemaakt hebben (zie andere bericht). De merels snoepen graag van de druiven. Hoe goed we de netten ook dichtmaken ze vinden iedere keer weer een gat om door te gaan en zich te goed te doen aan de zoete wijndruiven. Ze bekommeren zich dan niet over de terugweg. Dus we moeten iedere avond een ronde doen om de merels uit te laten. De houtduiven en turkse tortels laten zich in het voorjaar de aardbeien goed smaken. Het is steeds een race wie het snelste kan oogsten. 1 – 0 voor de duiven. Een brutale vlaamse gaai bietst een pruim mee, terwijl wij onder de boom zitten te lezen. De mussen zijn onze wekker van maart tot juni, omdat ze huizen onder de pannen. Ondanks de pinnenrand die de pannen aan de onderkant had moeten afsluiten hebben de mussen volop nesten gemaakt onder de pannen. Samen met de koolmezen, de overburen in de nestkastjes aan de muur van het atelier, vliegen ze af en aan met voedsel voor de jongen.
Tegen de avond wordt het luchtruim overgenomen door de vliegenvangende vleermuizen, die verschillende woonplekken hebben in onze tuin.  Het is een gezellige drukte

Contact

Je kunt ons een bericht sturen door hier uw gegevens in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt