Jonge steenuil

Aan de rand van de tuin in de zwarte elzen hangt een uilenkast. Daarin zitten steeds één of meerdere steenuilen. De kast wordt elk jaar gecontroleerd door de steenuilenvereniging en dit jaar bleken er drie eieren in te liggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele weken later was er één schattig uilskuiken te zien.

Helaas werd moederuil verdronken in een waterbak in de buurt gevonden (foto niet toegevoegd). Gelukkig dat een uilenechtpaar samen voor de jonge uil zorgt. De vader heeft zich in dit geval goed van zijn taak gekweten en de jonge uil alleen opgevoed.

De uil werd twee weken later geringd en gewogen.

We wachten nu totdat hij uitvliegt.

Contact

Je kunt ons een bericht sturen door hier uw gegevens in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt