The beast

Vorig jaar bij onze eerste druivenpluk bleek het plukken zelf zo gebeurd te zijn (zie hier een kort verslag). Veel tijd waren we echter kwijt met het verwijderen van de steeltjes en het kneuzen (nee, dat hebben we niet met onze voeten gedaan). Daarom dat we dit jaar op zoek zijn gegaan naar een kneuzer en ontsteler. Apparaten die nauwelijks tweedehands te koop zijn en sowieso vrij prijzig zijn. Er zijn handmatige en elektrische versies.

Na een lange zoektocht hebben we in Italië een betaalbare versie gevonden. Zelfs na import is deze elektrische versie stukken goedkoper dan de  Nederlandse prijzen voor de handmatige versie. Nu maar hopen dat het apparaat zijn werk langdurig en naar behoren doet.

Het zal een flinke tijdbesparing opleveren, zodat we die ergens anders in kunnen stoppen. Bijvoorbeeld het maken van rosé of de after-pluk-party 🙂 Er zal beslist iets naar boven komen.

Contact

Je kunt ons een bericht sturen door hier uw gegevens in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt