Werkzaamheden mei 2018

Nu alles flink aan het groeien is zijn we dagelijks aan het werk in de wijngaard. Het groeit zo hard dat het bijna niet bij te houden is. Naast de grote klussen die met planten, palen zetten, draden trekken, etc te maken hebben zijn er vooral veel kleinere terugkerende wijngaardklussen. Hieronder staan er enkele.

Dit is een stok waarbij de takken al aardig in het gareel staan. Dat is eén van de werkzaamheden. Alles dient opgebonden te worden. Het is daarvoor nog nodig extra draden te spannen. We dachten daarmee nog even te kunnen wachten, maar dat is dus beslist niet het geval.

In de meeste gevallen knippen we de ‘haakjes’ eraf. Ten eerste omdat deze erg vast gaan zitten en later in het jaar verhouten en dan heel moeilijk te verwijderen zijn. Ten tweede omdat ze soms rond bladeren en takken groeien en deze verstikken.

In de oksel van de bladeren zijn zogenaamde dieven te vinden. Ook deze verwijderen we. Ze ontnemen de plant te veel voedingsstoffen waardoor de delen waar het om gaat minder krijgen. Dus: weg.

Iedere keer opnieuw groeien er aan de stam ook weer uitlopers. Wekelijks lopen we een keer door de wijngaard om deze te verwijderen.

Contact

Je kunt ons een bericht sturen door hier uw gegevens in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt